Zeleninová čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Petržel kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.27 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 773.7 mg
  • Vláknina 16091.5 mg
  • Vitamín A 16091.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 112 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na slunečnicovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  • 2

    Zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a dáme vařit.

  • 3

    Připravíme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek pokrájený na kolečka, brambory na kostky a posekaný česnek.

  • 4

    Vše spolu s hráškem (který jsme si namočili několik hodin předtím) vložíme do vařící polévky a vaříme asi 30 minut. Před dovařením zjemníme čorbu přidáním 1 dl plnotučného mléka a dochutíme bílým pepřem.

  • 5

    Servírujeme s nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu