Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 125 g Játra telecí
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Slanina vepřová
  • 125 g Telecí kýta
  • 30 g Lanýž
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2294 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 2218 mg
  • Bílkoviny 95 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 1806.6 mg
  • Draslík 2565.1 mg
  • Vláknina 3060 mg
  • Vitamín A 3060 mg
  • Vitamín B6 3.6 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.

  • 3

    Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.

  • 4

    Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.

Komentáře k receptu