Provensálské kuřecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 395 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 815 mg
 - Vláknina 2639.8 mg
 - Vitamín A 2639.8 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Řízky po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji, a potom je zvolna dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě doměkka.
 - 
                                2
Očištěnou a omytou brokolici uvaříme v osolené vodě. Do horkého oleje vložíme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na růžičky rozebranou, uvařenou brokolici. Vše krátce prohřejeme a podáváme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.