Martinovy podkovy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 5 dkg Máslo čerstvé
  • 4 dkg Cukr krupice
  • 25 dkg Mouka polohrubá
  • 2 dkg Droždí
  • 2 dkg Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 214.1 mg
  • Draslík 186.3 mg
  • Vláknina 4003.6 mg
  • Vitamín A 4003.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.

  • 2

    Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu