Závitky z kuřecího masa se zeleninou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrášek
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mrkev kořen
  • 40 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 438.5 mg
  • Vláknina 2393.5 mg
  • Vitamín A 2393.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a na každý dáme uvařenou, osolenou rýži, promíchanou s kostičkami mrkve a hráškem. Stočíme plátky, převážeme nití, opečeme nasucho na pánvi, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme nasucho opraženou moukou a zředíme vývarem. Povaříme a omáčku zjemníme máslem. Nasekanou petrželku použijeme na ozdobu.

Komentáře k receptu