Kuřecí řízky v hermelínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Salám Poličan
  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koření grilovací
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 187.3 mg
  • Draslík 663.1 mg
  • Vláknina 3839.8 mg
  • Vitamín A 3839.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané řízky osolíme, opepříme a posypeme kořením.

  • 2

    Do pekáčku vložíme maso, na něj položíme kolečka salámu, plátky jablek a vše posypeme nastrouhaným hermelínem.

  • 3

    Šlehačku s rumem smícháme se sójovou omáčku a polijeme řízky. Pečeme v troubě.

Komentáře k receptu