Telecí plátky plněné paštikou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 100 g Paštika drůbeží
  • 200 g Hrášek
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 665.9 mg
  • Vláknina 5650.3 mg
  • Vitamín A 5650.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a okořeníme. Každý plátek masa potřeme paštikou a poklademe na plátky nakrájenými, na másle podušenými žampiony. Maso přeložíme a sepneme párátkem. Naplněné plátky opečeme na sádle, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut. Nakonec vsypeme hrášek a jen prohřejeme.

  • 2

    Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Komentáře k receptu