Dušená mrkev nasladko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 299 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 95.8 mg
  • Vláknina 10063 mg
  • Vitamín A 10063 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev nastrouháme, přidáme hrášek, sůl, cukr a dáme vařit.

  • 2

    Když je mrkev měkká, uděláme světlou jíšku z másla, oleje a hladké mouky.

  • 3

    Když je jíška hotová, přidáme ji k mrkvi, povaříme a přidáme dle chuti cukr, sůl a trochu octa.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu