Obyčejná zavářka z páleného těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Voda pitná
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 159.2 mg
  • Draslík 78.4 mg
  • Vláknina 2220 mg
  • Vitamín A 2220 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, hrnec odstavíme, vodu osolíme a rozpustíme v ní máslo. Jakmile se rozpustí, vsypeme pomalu mouku a dobře rozmícháme. Hrnec vrátíme na mírný oheň a za stálého míchání těsto vysoušíme asi 5 až 7 minut.

  • 2

    Stáhneme z ohně a zapracujeme do těsta vejce.

  • 3

    Zavářku můžeme použít na různé způsoby, ale nejrychlejší je ten, kdy zavářku přes hrubé struhadlo nastrouháme do vroucí vody a zavaříme jednu minutu. Používá se jako vložka do čirých polévek.

Komentáře k receptu