Jehněčí pljeskanice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 333 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 109.5 mg
 - Draslík 416.2 mg
 - Vláknina 1870.5 mg
 - Vitamín A 1870.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí mleté maso dobře promícháme s rozmačkaným česnekem, solí, pepřem a drobně nakrájenou cibulí.
 - 
                                2
Maso dáme na půl hodiny odležet do chladničky, pak z něj vytvarujeme středně velké placky.
 - 
                                3
Pljeskanice usmažíme na pánvi v rozpáleném oleji.