Zaječí guláš se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 700 g Zaječí maso
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 167.9 mg
  • Draslík 865.7 mg
  • Vláknina 1793.5 mg
  • Vitamín A 1793.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme uzený bůček pokrájený na kostky a rozpustíme ho. Přidáme cibuli, kterou s bůčkem restujeme dozlatova.

  • 3

    Poprášíme paprikou, přidáme zaječí maso pokrájené na kousky, rajčatový protlak, osolíme a zalijeme vodou. Dusíme pod pokličkou až do změknutí masa.

  • 4

    Když je maso měkké, hrnec odstavíme a do guláše přimícháme zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu