Osso bucco s citrusovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Mrkev kořen
  • 225 ml Víno bílé
  • 225 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1.5 špetka Sůl
  • 1.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 1.5 kg Telecí koleno
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 189.4 mg
  • Draslík 1435.6 mg
  • Vláknina 8573.4 mg
  • Vitamín A 8573.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mikrotenový sáček naplníme moukou, solí a pepřem. Postupně do sáčku vkládáme plátky masa, protřepeme, vyjmeme a setřepeme z nich nadbytečnou mouku.

  • 2

    Rajčata oloupeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme nakrájená rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat.

  • 3

    V hrnci zahřejeme lžíci oleje, vložíme maso a 10 minut z každé strany opékáme, dokud maso mírně nezhnědne. Opečené plátky odložíme na talíř.

  • 4

    Podle potřeby přidáme do hrnce olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka. Vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a pečeme ji tak dlouho, dokud není měkká.

  • 5

    Přidáme rajčata, víno, vývar a natrhané lístky bazalky, zamícháme, vložíme maso a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vše pod pokličkou zhruba 1 hodinu zvolna dusíme. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené a pokud není, dusíme dalších 10 minut.

  • 6

    Hotové maso posypeme nadrobno pokrájeným česnekem a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Opět přiklopíme a dusíme dalších 10 minut. Podle potřeby dochutíme a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu