Osso bucco s citrusovou kůrou
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 250 g Mrkev kořen
 - 225 ml Víno bílé
 - 225 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1.5 špetka Sůl
 - 1.5 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 kg Rajčata
 - 1.5 kg Telecí koleno
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 189.4 mg
 - Draslík 1435.6 mg
 - Vláknina 8573.4 mg
 - Vitamín A 8573.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mikrotenový sáček naplníme moukou, solí a pepřem. Postupně do sáčku vkládáme plátky masa, protřepeme, vyjmeme a setřepeme z nich nadbytečnou mouku.
 - 
                                2
Rajčata oloupeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme nakrájená rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat.
 - 
                                3
V hrnci zahřejeme lžíci oleje, vložíme maso a 10 minut z každé strany opékáme, dokud maso mírně nezhnědne. Opečené plátky odložíme na talíř.
 - 
                                4
Podle potřeby přidáme do hrnce olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka. Vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a pečeme ji tak dlouho, dokud není měkká.
 - 
                                5
Přidáme rajčata, víno, vývar a natrhané lístky bazalky, zamícháme, vložíme maso a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vše pod pokličkou zhruba 1 hodinu zvolna dusíme. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené a pokud není, dusíme dalších 10 minut.
 - 
                                6
Hotové maso posypeme nadrobno pokrájeným česnekem a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Opět přiklopíme a dusíme dalších 10 minut. Podle potřeby dochutíme a ozdobíme nakrájenou petrželkou.