Oblíbený vývar Sarah Bernhardtové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Sádlo syrové
  • 60 g Karotka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Telecí koleno
  • 100 g Telecí maso přední
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 100 g Nudle vaječné
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 25 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 552.4 mg
  • Vláknina 2817 mg
  • Vitamín A 2817 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kouskem vepřové kůže se sádlem vytřeme hrnec. Přidáme na kostičky pokrájenou karotku, nadrobno nakrájenou cibuli, rozpuštěné máslo, telecí kolínko a telecí maso. Osolíme a opepříme. Vše zalijeme vývarem, přidáme nať z petržele, bobkový list, 1 větvičku tymiánu a přivedeme k varu. Vaříme téměř 2 hodiny, dokud se maso neodděluje od kosti. Uvařený vývar procedíme, maso obereme od kosti, přídáme 1 lžíci rajského protlaku a spolu se zeleninou rozmixujeme na kaši, kterou ještě posypeme strouhaným parmezánem. Do vývaru zavaříme vlasové nudle. Kaši a vývar podáváme zvlášť.

  • 2

    Každý strávník si sám lžící nabírá kaši a zalévá vývarem s nudlemi.

Komentáře k receptu