Bramborové klobásky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Tykev
  • 50 g Mrkev sterilovaná
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Džus jablečný
  • 20 ml Mléko plnotučné
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 4 ks Klobása vepřová
  • 1 ks Pastinák
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 kg Brambory rané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1412 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 2170 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 1311.4 mg
  • Vláknina 33756 mg
  • Vitamín A 33756 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, klobásky rozpůlíme po šířce, pastinák na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky, mrkev a tykev nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Brambory vaříme deset až patnáct minut a slijeme je. Cibulku a klobásky smažíme na pánvi s olejem asi pět minut. Poté přimícháme pastinák, tykev, jablko, mrkev, rajčatový protlak, džus, vývar a pepř podle chuti.

  • 3

    Promíchanou směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme bramborovými plátky a potřeme mlékem. Přikrytou mísu pečeme v troubě asi čtyřicet minut. Poté troubu nastavíme na 220 stupňů Celsia a odklopený pokrm pečeme ještě dvacet minut.

Komentáře k receptu