Provensálské olivy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1586 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 709.8 mg
- Vláknina 29303.3 mg
- Vitamín A 29303.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozdrtíme v hmoždíři chilli papričky a pepř, černé olivy od slaného nálevu opláchneme a osušíme. Všechny přísady vložíme do sklenice o objemu 500 ml, přidáme 2 kolečka citronu, černá hořčičná semínka, olivový olej ochucený česnekem a přelijeme panenským olivovým olejem. 
- 
                                2Připravené sklenice dobře uzavřeme a necháme alespoň 10 dní odležet. Sklenicí každý den mírně zatřepeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        