Tetina pórková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Brukev řepka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 15759.8 mg
  • Vitamín A 15759.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme na kolečka pokrájený pórek a chvilku orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme brambory nakrájené na kostičky, dvě lžičky soli a špetku pepře. Vaříme 30 minut.

  • 2

    Do polévkové mísy dáme na dno čerstvou brukev pokrájenou nadrobno a kousky bílého chleba, který jsme předem orestovali na másle. Zalijeme pórkovou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu