Mleté maso s houbami v těstíčku
Suroviny
- 350 g Hovězí maso mleté
 - 315 ml Mléko polotučné
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 šálek Houby čerstvé
 - 1 šálek Rajčata
 - 1 šálek Fazole bílé
 - 0.5 šálek Mouka polohrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 184.8 mg
 - Draslík 1009.6 mg
 - Vláknina 13202.2 mg
 - Vitamín A 13202.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těsto z mouky, soli, vejce, mléka, necháme ho půl hodiny stát. Na pánvi s olejem smažíme mrkev a cibuli nakrájené na kostičky. Po pěti minutách vsypeme nakrájené houby. Po dalších dvou až třech minutách vmícháme maso a smažíme ho do hněda přibližně pět minut. Pak přidáme konzervovaná a nakrájená rajčata. Po patnácti minutách vmícháme pečené fazole, okořeníme a asi pět minut směs prohříváme.
 - 
                                2
Do formy na muffiny nebo yorkshirský pudink nalijeme olej a dáme ji do předehřáté trouby na 220 stupňů Celsia. Po pěti minutách nalijeme těsto do forem a pečeme kolem dvaceti minut.
 - 
                                3
Po vyjmutí každý pudink naplníme směsí z mletého masa a ozdobíme petrželí.