Dušené zelí - podvarak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1419 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 24.1 mg
 - Draslík 487.6 mg
 - Vláknina 8427.8 mg
 - Vitamín A 8427.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut.
 - 
                                2
Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru.
 - 
                                3
K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká.
 - 
                                4
Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny.