Dušené zelí - podvarak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 dl Zelí kysané
  • 13 dl Vývar zeleninový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1419 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 487.6 mg
  • Vláknina 8427.8 mg
  • Vitamín A 8427.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme doměkka pod pokličkou přibližně 15 minut.

  • 2

    Pokud je potřeba podlijeme 0.5 - 1 dl vývaru.

  • 3

    K zelí přidáme dobře propláchnutou rýži, sůl, papriku, pepř, přilijeme 2 dl vývaru, promícháme a dusíme až rýže bude měkká.

  • 4

    Hotový podvarak má zlatohnědou barvu a je bez tekutiny.

Komentáře k receptu