Vepřové kotlety v ostré omáčce
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Feferony
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1441 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 115.6 mg
 - Draslík 645.7 mg
 - Vláknina 3155.5 mg
 - Vitamín A 3155.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g sádla. Vmícháme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a vínem, rozšleháme a povaříme.
 - 
                                2
Šťávu osolíme, opepříme, přidáme nasekané feferonky a krátce podusíme.
 - 
                                3
Z omytých kotlet odsekneme část kostí, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém sádle.
 - 
                                4
Maso upravíme na nahřáté talíře, mírně potřeme hořčicí, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou okurkou. Ihned podáváme.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.