Prebranac - zapečené fazole
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1389 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 89 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 117 g
- Cholesterol 18.4 mg
- Draslík 2970.4 mg
- Vláknina 52980.5 mg
- Vitamín A 52980.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Velké bílé fazole si namočíme přes noc do studené vody. 
- 
                                2Druhý den v té samé vodě fazole 5-10 minut povaříme, pak scedíme, 
- 
                                3zalijeme čistou horkou vodou a vaříme doměkka. 
- 
                                4Měkké fazole scedíme, dáme do mísy, osolíme, opepříme a řádně promícháme. 
- 
                                5V pánvi na oleji zpěníme 1.5 kg cibule, nakrájenou na tenká kolečka. 
- 
                                6Pak ji posypeme sladkou paprikou, dobře promícháme a odstavíme z plotny. 
- 
                                7Do olejem vymazané zapékací mísy (nejlepší je kameninová) naklademe vrstvu fazolí, na fazole dáme vrstvu cibule. 
- 
                                8Takto budeme několikrát vrstvy opakovat, poslední bude z cibule. 
- 
                                9Každou vrstvu pokapeme olivovým olejem. 
- 
                                10Fazole podlijeme 1-3 dl vývaru z fazolí, mísu zakryjeme a vložíme do dobře vyhřáté trouby. 
- 
                                11Ke konci pečení na povrch poklademe plátky anglické slaniny. 
- 
                                12Pečeme při 220 °C přibližně 45 minut. 
- 
                                13
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        