Bramborový salát s česnekovým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Jogurt bílý
  • 200 g Okurka salátová
  • 5 g Máta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 1501.1 mg
  • Vláknina 19180.9 mg
  • Vitamín A 19180.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Okurku omyjeme, nahrubo nastrouháme a necháme okapat na cedníku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Jogurt vymícháme s olejem dohladka, přidáme vymačkanou okurku, česnek a část nasekané máty. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 4

    Česnekovým jogurtem přelijeme brambory. Podáváme s nakrájenou paprikou a ozdobíme zbylou mátou.

Komentáře k receptu