Kořeněné řezy s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 104.8 mg
 - Draslík 808.2 mg
 - Vláknina 4225.9 mg
 - Vitamín A 4225.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si pekáček cca 33 x 23 cm, vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho tukem, troubu si předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Mouku prosejeme do mísy s práškem do pečiva a kořením. V jiné míse smícháme hrozinky s několika lžícemi moučné směsi. Šlehačem našleháme máslo s cukrem do pěny, postupně přimícháme vejce, melasu, moučnou směs a hrozinky. Hmotu vlijeme do pekáče, pečeme 15 - 18 minut, necháme v pekáči vychladnout, krájíme na čtverce.