Kuře na chilli a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Garnátová pasta
  • 1 ks Datle
  • 3 ks Ořechy vlašské
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor mletý
  • 1 ks Kurkuma
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2016 kcal
  • Sacharidy 255 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 255 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 3960.4 mg
  • Vláknina 50308 mg
  • Vitamín A 50308 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu směsí pasty, datlí, omáčky, soli, pepře a olejů. Po promíchání potřeme kuře zevnitř i z venku a marinujeme přibližně patnáct minut.

  • 2

    Do hmoždíře přidáme šalotky, pět stroužků česneku, chilli papričku, kurkumu, zázvor, ořechy, sůl a všechno zpracujeme.

  • 3

    Kuře a marinádu vložíme do hrnce, přidáme směs z koření, bobkový list, list citronely (citronové trávy), vodu a vše vaříme pod poklicí asi jednu hodinu. Hotové kuře polijeme šťávou.

Komentáře k receptu