Libanonské brambory zapečené s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 10 g Kmín drcený
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 21.1 mg
  • Draslík 1501 mg
  • Vláknina 20180 mg
  • Vitamín A 20180 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 200 °C. V zapékací misce rozehřejeme olej, přidáme cibuli, drcený česnek, chilli, papričky, kmín a koriandr. Smažíme zvolna 2 minuty.

  • 2

    Přidáme brambory nejlépe typu A, vývar, cironovou šťávu a kůru z jednoho citronu. Misku dáme do trouby a pečeme 45 minut.

  • 3

    Podáváme se zakysanou smetanou a petrželkou.

Komentáře k receptu