Muffiny s čedarem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 55 g Sýr Čedar
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 209 mg
  • Draslík 215.2 mg
  • Vláknina 4754.7 mg
  • Vitamín A 4754.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si formu na 9 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.

  • 2

    Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, solí, cukrem a paprikou. V jiné nádobě rozmícháme s ohřátým mlékem vejce a tymián. Tuto směs rychle smícháme se sypkou, aby se mouka navlhčila. Formičky naplníme z poloviny, na těsto dáme pokrájený sýr a přikryjeme dalším dílem těsta. Pečeme zhruba 25 minut, až těsto zezlátne. Hotové muffiny po 5 minutách chladnutí vyklopíme a podáváme teplé.

Komentáře k receptu