Brodet-dušená ryba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 300 g Cibule
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Tuňák obecný
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 1083.5 mg
  • Vláknina 6148.6 mg
  • Vitamín A 6148.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. K cibuli přidáme očištěného, omytého a naporcovaného tuňáka. Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, česnek, zelenou petrželku, celerovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k rybě. Přilijeme olej, ocet, 1 dl vody, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme doměkka přibližně 30 minut. Nemícháme, jen hrncem občas potřeseme.

  • 2

    Rybu podáváme teplou s čerstvou zeleninou a rýží.

Komentáře k receptu