Ryba a mořské plody na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 82 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Makrela obecná
  • 300 g Losos - filety
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Řeřicha
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Sépie
  • 12 ks Mušle svatojakubské
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1349 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1829 mg
  • Bílkoviny 383 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1760.3 mg
  • Draslík 970.2 mg
  • Vláknina 2998.9 mg
  • Vitamín A 2998.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme šťávu, olej, kousky makrely a lososa, mušle, krevety, kolečka sépie. V ledničce marinujeme plody asi 1 hodinu.

  • 2

    Zatím smícháme nahrubo nasekaný estragon, ocet, šťávu z 1 citronu, pepř a olej. Vše umixujeme.

  • 3

    Ryby a mořské plody vyjmeme z marinády a grilujeme je s cibulí asi 6 minut, průběžně obracíme.

  • 4

    Na talíři rybu a plody zdobíme okurkou, dresinkem a řeřichou.

Komentáře k receptu