Jehněčí podušené v koření
Suroviny
- 200 g Hrozinky
 - 800 g Jehněčí plec
 - 125 ml Jogurt bílý
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 375 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.25 polévková lžíce Zázvor mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 651 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 138.1 mg
 - Draslík 1055.7 mg
 - Vláknina 5400.8 mg
 - Vitamín A 5400.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Maso okořeníme a na másle ho ze všech stran orestujeme dohněda.
 - 
                                3
Ve stejné pánvi restujeme cibuli, česnek a až zesklovatí, přidáme kari, koření, mouku a smažíme další minutu za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, hrozinky a maso. Vše za občasného míchání hodinu dusíme pod pokličkou.
 - 
                                4
Ke konci vmícháme jogurt, šťávu a podáváme.