Hovězí na černém pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 97345 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 265.1 mg
  • Vláknina 6208 mg
  • Vitamín A 6208 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji restujeme šest minut maso dohněda. Pak vložíme do ohnivzdorné mísy kolečka cibule. Po pěti minutách přisypeme cukr a mouku. Po dalších dvou minutách přilijeme pivo a vývar. Po prohřátí přidáme maso, protlak, petržel a bobkové listy, tymián, pórek, sůl a pepř.

  • 2

    To vše dusíme dvě hodiny pod pokličkou a občas promícháme. Podáváme se zeleninou.

Komentáře k receptu