Hovězí na černém pivu
Suroviny
- 900 g Hovězí maso zadní
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Olej rostlinný
- 20 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 97345 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 130.5 mg
- Draslík 265.1 mg
- Vláknina 6208 mg
- Vitamín A 6208 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji restujeme šest minut maso dohněda. Pak vložíme do ohnivzdorné mísy kolečka cibule. Po pěti minutách přisypeme cukr a mouku. Po dalších dvou minutách přilijeme pivo a vývar. Po prohřátí přidáme maso, protlak, petržel a bobkové listy, tymián, pórek, sůl a pepř.
-
2
To vše dusíme dvě hodiny pod pokličkou a občas promícháme. Podáváme se zeleninou.