Olihně s rajčaty
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 582.5 mg
- Draslík 927.3 mg
- Vláknina 5076 mg
- Vitamín A 5076 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Olihně důkladně očistíme a omyjeme, hlavu s chapadly odřežeme a odstraníme vnitřní průhlednou kost. Znovu těla olihní omyjeme a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm. 
- 
                                2Omytá spařená rajčata nakrájíme na malé kostky. Česnek a opláchnutou zelenou petržel nakrájíme nadrobno. 
- 
                                3V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova kroužky olihní, přidáme pokrájená rajčata, česnek a petržel, vše krátce restujeme, přilijeme 2 dl bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti a pod pokličkou dusíme přibližně 40 minut do změknutí masa. 
- 
                                4Olihně s rajčaty servírujeme horké, ozdobené plátky citronu. Podáváme k nim bílý chléb. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        