Karlovarské knedlíky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 40 g Tuk
  • 200 g Vejce slepičí
  • 110 g Mouka pšeničná hrubá
  • 680 g Žemle tuková
  • 600 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 696 mg
  • Vitamín A 696 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdší žemle nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout.

  • 2

    Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme prosátou mouku, žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a z bílků vyšlehaný sníh. Vše lehce promícháme.

  • 3

    Z těsta tvarujeme knedlíky ve tvaru šišek, zabalíme je do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití a vložíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 4

    Po vyjmutí z vody knedlíky vybalíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu