Kynuté knedlíky (přílohové)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 650 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 889 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 23.4 mg
  • Draslík 83.6 mg
  • Vláknina 6900 mg
  • Vitamín A 6900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme malou část prosáté mouky a rozmícháme, až vznikne těsto - kvásek, který necháme na teple vykynout.

  • 2

    Do zbylé mouky přidáme sůl, vejce rozmíchané ve vlažném mléce, kvásek, vše zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto necháme na teple vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát a vytvoříme oválné bochánky, které necháme kynout.

  • 4

    Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obracíme a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyprchala pára.

Komentáře k receptu