Truffels z bílé čokolády se šampaňským

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 300 g Čokoláda bílá
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 150 ml Mléko zahuštěné slazené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 86 mg
  • Vláknina 120 mg
  • Vitamín A 120 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 127.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nastrouháme. Poté přivedeme k varu neslazené kondenzované mléko, nalijeme na čokoládu a vymícháme homogenní hmotu. Přidáme na kousky nakrájené máslo a nakonec přilijeme šapmaňské. Směs vložíme na půl hodiny do lednice.

  • 2

    Z vychlazené hmoty vytvoříme lžičkou nebo cukrářským sáčkem kuličky a obalíme v moučkovém cukru.

  • 3

    Hotové truffels uchováváme až do podávání v lednici nebo na chladném místě.

Komentáře k receptu