Plněné zelné listy (

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 plátek Zelí hlávkové bílé
  • 6 plátek Anglická slanina
  • 5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 199 g
  • Sodík 2331 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 135.9 mg
  • Draslík 847.5 mg
  • Vláknina 9097.5 mg
  • Vitamín A 9097.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké zdravé listy zelí vypereme a necháme krátce přejít varem ve vodě. Mleté maso smícháme se strouhankou, drobně nakrájenou cibulí a se šunkou nakrájenou na kostičky, anglickou slaninou, kořením a žloutky. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 2

    Směs rozprostřeme na připravené a okapané zelné listy, zabalíme, ovineme velkými plátky slaniny a převážeme nití.

  • 3

    Závitky naskládáme do kastrolu, přidáme zeleninu (mrkev, pórek, petržel) a cca 45 minut dusíme v hovězím vývaru.

  • 4

    Hotové podáváme přelité vývarem.

Komentáře k receptu