Šarlota z brokolice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brokolice
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 398.7 mg
  • Draslík 980.8 mg
  • Vláknina 16797.9 mg
  • Vitamín A 16797.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 245.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou brokolici uvaříme v osolené vodě a necháme ji vychladit a okapat. Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Brokolici a žemle smícháme s připravenou omáčkou a vše nalijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.

  • 2

    Ve vyhřáté troubě pokrm zapečeme dozlatova.

  • 3

    Příprava omáčky: Na lžíci másla osmahneme mouku, zalijeme smetanou a mlékem a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do omáčky zamícháme žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Okořeníme muškátem, nasekanou petrželkou, bazalkou, tymiánem a pepřem. Vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu