Špagety Napolitana

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 300 g Špagety, Makarony
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 0.5 šálek Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 602.3 mg
  • Vláknina 9702.3 mg
  • Vitamín A 9702.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata přelijeme vroucí vodou a po 30 vteřinách je oloupeme a zbavíme semínek. Nahrubo nakrájíme.

  • 2

    Do velkého hrnce vložíme nasekaný česnek a cibuli, vývar, 2 špetky soli a 2 lžíce oleje. Restujeme do změknutí. Přidáme rajčata a pepř a vaříme dalších 5 minut do změknutí rajčat. Dle chuti osolíme.

  • 3

    Uvaříme špagety a scezené je promícháme se zbylým olejem a omáčkou.

  • 4

    Podáváme s natrhanými lístky bazalky.

Komentáře k receptu