Placka se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 142.1 mg
 - Draslík 151.9 mg
 - Vláknina 5524 mg
 - Vitamín A 5524 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme hladkou mouku, bílé víno, drobně pokrájené škvarky, žloutek, sůl a připravený kvásek (20 g kvasnic rozmíchaných v 0,5 dl vlažné vody s lžičkou cukru). Těsto vymícháme, přendáme na pomoučený vál a ručně vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme odpočinout 30 minut.
 - 
                                2
Potom těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným sádlem, přehneme napůl, znovu rozválíme a necháme 10 minut v klidu. Toto opakujeme ještě alespoň 2x. Nakonec těsto rozválíme na výšku asi 2 cm, skleničkou vykrajujeme koláčky, které poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem, některé posypeme kmínem, některé pepřem, sezamem, hrubou solí apod.
 - 
                                3
Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 10-15 minut dozlatova.