Thajská dýňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Šalotka
  • 90 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Krevetová pasta
  • 1 ks Chilli paprička
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Dýně
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 671 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 63.6 mg
  • Draslík 4300.2 mg
  • Vláknina 66290 mg
  • Vitamín A 66290 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.1 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme dýni a rozkrojíme ji na dvě poloviny. Lžící odstraníme z dužiny semínka a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z drobno nakrájené a semínek zbavené chilli papričky, na plátky nakrájené šalotky, pepře a krevetové pasty.

  • 3

    Uvaříme rýži.

  • 4

    V hrnci ohřejeme vývar, přidáme vzniklou pastu, dýni a fazole. Vaříme asi 15 minut.

  • 5

    Přidáme rybí omáčku, krevety a bazalku. Zlehka povaříme asi 3 minuty a podáváme v miskách spolu s rýží.

Komentáře k receptu