Empanadillas z listového těsta plněné zeleninovou směsí s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 247.4 mg
  • Vláknina 7364.8 mg
  • Vitamín A 7364.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme nadrobno a osmahneme na rozehřátém másle. Papriku a rajčata nakrájíme na drobné kostky a smícháme s cibulkou.

  • 2

    Do zeleninové směsi nasypeme omyté rozinky, okořeníme mletým chilli a dusíme cca 10 minut na mírném ohni. Poté dochutíme solí, pepřem a necháme vychladnout.

  • 3

    Z vyváleného plátu rozmraženého listového těsta vykrajujeme kolečka o 15 cm v průměru. Na polovinu kolečka vždy klademe připravenou směs, poté navlhčíme okraje a po přeložení kolečka napůl okraje přitiskneme k sobě. Takto vzniklé taštičky potíráme žloutkem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu