Pannacotta s jahodovým pyré
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 42 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 104 mg
- Vláknina 3109.5 mg
- Vitamín A 3109.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou. 
- 
                                2Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany. 
- 
                                3Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí. 
- 
                                4Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce. 
- 
                                5Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré. 
- 
                                6Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        