Krůtí kapsa se zeleninou na víně
Suroviny
- 150 g Slanina vepřová
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 200 g Šunka dušená
 - 100 ml Olej stolní
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 2 ks Karotka
 - 1 ks Pórek
 - 1 ks Rozmarýn sušený
 - 1 ks Kmín drcený
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Krůtí prsa
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1344 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 97729 mg
 - Bílkoviny 107 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 378.1 mg
 - Draslík 1907.9 mg
 - Vláknina 13955.5 mg
 - Vitamín A 13955.5 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.8 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa nařízneme tak, aby jsme do nich mohli vložit náplň. Osolíme ho a opepříme. Zeleninu očistíme. Karotku, petržel a pórek nakrájíme na plátky, rozmarýn a petržel nasekáme nadrbno. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na kostičky, zbytek slaniny na plátky.
 - 
                                2
Na 40 ml oleje osmažíme pórek. Po vychladnutí přimícháme slaninu, šunku, prolisovaný stroužek česneku, parmezán, vejce, bylinky, sůl a pepř. Nádivku promícháme a vložíme jí do připravené kapsy v mase. Otvor zašijeme a ovineme nití. Kapsu na pekáči posypeme kmínem, přikryjeme šunkou a okolo rozložíme zeleninu, pokapeme 50 ml oleje, podlijeme vínem a překryté dusíme hodinu a půl v troubě při 180 stupních C.
 - 
                                3
Po změknutí masa sundáme slaninu a kapsu položíme nad pekáč na mřížku. Tak to pečeme patnáct minut dočervena. Poté maso vyndáme a necháme ho v alobalu deset minut odpočívat. Výpek slijeme, odstraníme z něj zeleninu (tu uschováme spolu se slaninou) a tuk a svaříme ho na polovinu. Maso zbavíme nití a nakrájíme ho na plátky.
 - 
                                4
Při podávání maso obložíme zeleninou, slaninou a vypečenou šťávou. Pokrm podáváme s bramborovou kaší.