Topinky máčené ve vaječné směsi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1037 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 254.6 mg
  • Vláknina 5978.3 mg
  • Vitamín A 5978.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce důkladně rozšleháme, vmícháme tenké plátky česneku a najemno nasekanou petrželku. Vaječnou směs opepříme, osolíme a namáčíme do ní celé plátky chleba (i s okraji).

  • 2

    Takto připravené chlebové plátky smažíme na rozehřátém oleji po obou stranách. Hotové můžeme sypat strouhaným sýrem.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu