Losos na víně a másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 131.2 mg
 - Draslík 848.1 mg
 - Vláknina 1522.4 mg
 - Vitamín A 1522.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celého lososa očistíme - i v dutině břišní. Poté jej nasolíme. Břišní dutinu rovnoměrně potřeme bylinkami a vložíme na kolečka nakrájený citron a cibuli. Bylinkami posypeme i povrch ryby.
 - 
                                2
Lososa vložíme do pekáče, podlijeme vínem, přidáme kousek másla a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia 30 minut. Poté jej obrátíme a pečeme dalších 30 minut.
 - 
                                3
Než lososa upečeme, připravíme citronovou omáčku. Majonézu vyšleháme s citronovou kůrou, dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Hotového lososa vyndáme z trouby, z břišní dutiny odstraníme citron, cibuli i bylinky a naporcujeme na podkovy.
 - 
                                5
Podáváme s citronovu majonézou.