Hovězí na koření, šunce a víně
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 100 g Houby čerstvé
 - 500 g Zelenina kořenová
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 200 ml Víno červené
 - 80 ml Olej stolní
 - 150 ml Bujón hovězí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Jalovec
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 plátek Šunka uzená
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 9202 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 242.7 mg
 - Draslík 391 mg
 - Vláknina 7954.5 mg
 - Vitamín A 7954.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky nasekáme, jalovec rozdrtíme a obojí smícháme s hořčicí, kořením a 20 ml oleje. Dobře promícháme, směsí potřeme maso, které položíme na šunky na alobalu naskládané tak, aby se překrývaly. Vše zabalíme jako roládu a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Maso poté uložíme do pekáče bez alobalu a pokapeme 60 ml oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, houby, cibuli, česnek, bobkový list a víno.
 - 
                                3
Maso pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180 °C a průběžně ho podléváme vlastní šťávou a přiléváme bujón. Maso po upečení vyndáme a ze směsi v pekáči odstraníme bobkový list. Výpek se zeleninou rozmixujeme a se smetanou, solí a pepřem krátce povaříme.
 - 
                                4
Hovězí podáváme nakrájené na plátky s omáčkou.