Rybí ragú z úhoře
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 60 g Žampiony čerstvé
- 5 g Pepř černý celý
- 10 g Jíška instantní
- 5 g Tymián čerstvý
- 20 g Petržel kudrnka
- 1200 ml Víno červené
- 100 ml Martell cognac
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Úhoř říční
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 37 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 379 mg
- Vláknina 2377.2 mg
- Vitamín A 2377.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře omyjeme, očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na menší špalíčky. Vložíme do hrnce, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, bobkový list, prolisovaný česnek, tymián, celý pepř, osolíme, zalijeme vínem, koňakem, přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
-
2
Vyjmeme rybí kousky a rozdělíme je na talíře. Omáčku scedíme, vmícháme máslo, zahustíme jíškou a povaříme ještě 3 minuty.
-
3
Kousky ryb přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky orestovaných žampionů.