Jablkové placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 280 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 12 ks Jablka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 špetka Hřebíček mletý
  • 1 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 357.5 mg
  • Vláknina 12680.3 mg
  • Vitamín A 12680.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr zahříváme zasucha v hrnci a když zkaramelizuje, zasypeme ho strouhanými jablky, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a vaříme, až začne hmota rosolovatět. Přidáme plátek želatiny rozpuštěný ve vodě, citrónovou šťávu a nasekané mandle.

  • 2

    Necháme vychladnout.

  • 3

    Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky které zmáčkneme na placičku a obalíme v krystalovém cukru, zdobíme mandlí nebo ořechem a necháme sušit.

Komentáře k receptu