Dort s garnáty po starodávnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 310.7 mg
 - Draslík 567.9 mg
 - Vláknina 12350 mg
 - Vitamín A 12350 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrozinky necháme nabobtnat v misce s vlažnou vodou. Vyloupeme ocásky garnátů (tři necháme vcelku na ozdobení), odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a nahrubo nasekáme. Pokrájíme
 - 
                                2
jemně mandle a omytou petrželku a majoránku.
 - 
                                3
Nasekané ocásky garnátů dáme do mísy, přidáme nasekanou petrželku a majoránku, mandle a nabobtnalé a osušené hrozinky. Zvlášť rozmícháme v mléce žloutky a dřevěnou vařečkou přimícháme šafrán
 - 
                                4
a po špetce soli a pepře.
 - 
                                5
Válečkem na nudle rozválíme tři čtvtiny těsta na tloušťku asi 3 mm a dáme je do lehce máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto na dně propícháme vidličkou a navršíme na ně všechnu připravenou směs z garnátů. Pak rozválíme zbývající těsto a položíme je navrch. Povrch těsta ozdobíme různými vzory. Okraje těsta přitiskneme k sobě.
 - 
                                6
Dáme dort do trouby na 200 °C a pečeme asi 40 minut. Jakmile bude hotový, přendáme ho na servírovací mísu, ozdobíme v páře uvařenými ocásky garnátů, které jste si uschovali vcelku, a teplý podáváme.