Kulajda se ztracenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 282.1 mg
  • Draslík 351.6 mg
  • Vláknina 3284 mg
  • Vitamín A 3284 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.

  • 2

    Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.

  • 3

    Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.

  • 4

    Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.

  • 5

    Poté polévku odstavíme.

  • 6

    Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.

Komentáře k receptu