Středomořský bramborový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 60 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kapie
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 940.9 mg
  • Vláknina 12198.2 mg
  • Vitamín A 12198.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku.

  • 2

    Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky.

Komentáře k receptu