Těstoviny s omáčkou z olihní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1293 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 42 g
- Sodík 97302 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 436.9 mg
- Draslík 1235.3 mg
- Vláknina 14626.9 mg
- Vitamín A 14626.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šarlotky, rajčata a petrželku nasekáme, stroužky česneku prolisujeme, olihně nakrájíme na kroužky a omyjeme je. 
- 
                                2Na oleji necháme zezlátnout šarlotky, přidáme česnek a až chytne barvu vložíme i dvě lžíce petrželky a olihně a promícháme. Smažíme je dvě minuty, pak přidáme víno. Vše chvilku podusíme. 
- 
                                3Nakonec vložíme rajčata, mletou papriku, sůl, pepř, kastrol přikryjeme a směs dusíme asi hodinu. 
- 
                                4Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a podáváme je s olihňovou omáčkou, bazalkou a petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        